Következő lépés a tökéletes esküvődhöz - Menyasszonyruha választás
...hamarosan kimondjuk a boldogító igent

Lázas készülődés - menyasszonyiruha választás 

A nagy napot rendszerint hosszas,lázas előkészület előzi meg. 

Kevés olyan fontos pillanat van egy nő életében, mint amikor kimondja a boldogító igent. 

A legtöbb lányt az eljegyzést követően az esküvő körüli gondolatok foglalják le. A legnagyobb izgalom talán a menyasszonyi ruha kiválasztása, amely természetes, mert minden lány ezen a napon kerül a középpontba és igen is ekkor akar a legszebb lenni, hercegnő, bálkirálynő a párja számára. 

És most nézzük , hogyan válasszunk magunknak menyasszonyi ruhát.

Mielőtt belevágnánk ebbe a kérdésbe szeretnék Veletek megosztani pár gondolatot a menyaszonnyi ruha történetéből. 

Kevesen tudják, hogy a 15. században a menyasszonyi ruha színe zöld volt, majd a 16. századtól pedig piros, majd fekete, 1840-ben megváltozott minden.  

Viktória-korabeli menyasszonyi ruha
Viktória-korabeli menyasszonyi ruha

Viktória királynő volt, aki a menyasszonyi ruhát feltalálta Angliában. És ő volt az is aki a fehér ruha romantikus stílusát megteremtette.

1840-ben tartott esküvőjén dús, fehér szaténból varrt ruhát viselt, amelyet narancsvirágszirmok szegélyeztek és vert csipkével díszítettek. 

Az első rövid menyasszonyi ruhát Coco Chanel mutatta be, a harmincas években pedig csillogó zsákruhákat viseltek az arák, hogy aztán a háború után ismét a karcsúsított földig érő ruha legyen divatos. Ki ne tudná, hogy az 50-es években például a lábszárig érő, bő szoknyás Audrey Hepburn stílus hódított.

S bár a hatvanas években rövid ideig az volt a legmenőbb, aki farmerben és egy szál blúzban mondta ki a boldogító igent, azért a romantikus stílus ma is szilárdan tartja magát. 

Forrás: https://aphrodite.hu/tippek-hasznos-tanacsok/31-eskuevoi-ruha-toertenete

 Audrey Hepburn
Audrey Hepburn

Napjainkban a teljes szabadság jellemzi az esküvői trendet, de vajon melyik ruha illik hozzád. 

Manapság számtalan szalon ruhái közül válogathatsz szebbnél-szebb menyasszonyiruhát, de vajon melyik illik hozzád? A ruhavlasztás tükrözni fogja egyéniségedet.

Amire jó, ha figyelsz, hogy mindig alkatodhoz válassz , mert az ami másnak jól áll az nem biztos, hogy neked is. Tehát olyan ruhát kell választanod, amelyik illik hozzád.

A ruhaválasztásnál fontos, hogy ismerd magad és tudd, hogy mi az, amit szivesen viselnél a nagy napon. Nem lenne jó, ha egy rossz ruha választás miatt kellemetlenül és kínosan éreznéd magad és egész idő alatt csak feszengenél a násznép előtt.

Gondolom, hogy felteszed magadnak azt a kérdést is, hogy fehér legyen vagy visszafogott árnyalatú, esetleg színes? Varratott vagy kölcsönzött?

Egyik sem olcsó mulatság.

Nézzük , hogyan indulj el. 

Válassz az alakodhoz megfelelő ruhát. Alakod nagyon meghatározza, hogy melyik ruha fog rajtad szépen mutatni. Milyen legyen a szoknya formája, milyen legyen a dekoltázs. Mennyire látszódjon a karod a ruhából. Próbálj bátran és találd meg az igazit!

Most nézzük milyen alkatok is vannak!

Mielőtt neki kezdesz szalonokat látogatni vagy felkeresnél egy varrónőt fontos, hogy informálódj, az aktuális stílusokról, trendekről.

Varratás vagy szalon? 

Kérj Időpontot! 

Mielőtt eldöntenéd, hogy a kölcsönzést vagy a varratást választod néhány jó tanáccsal szolgálok nektek.

Szalon- kölcsönzés

Mi az, ami egy menyasszonyi ruhaszalon mellett szól?

Nagyon sok menyasszony először az interneten érdeklődik a ruhákról, szalonokról. Majd,  amikor már kiszemeltétek a ruhát célba veszitek a szalont és körbenéztek mi az, amit neked egy szalon nyújtani tud.

Belépve egy szalonba nagyon fontos, hogy hogyan fogadnak, hogyan szólnak hozzád, hogyan foglalkoznak veled.

Nagyon sokszor hallom menyasszonyoktól, hogy belépve egy szalonba a fogadtatás nem volt valami bizalomgerjesztő. Márpedig a bizalom nagyon fontos, hogy kialakuljon közted és a tulajdonos között. Tudja , hogy te mit szeretnél és segítségedre legyen mindenben. Tudjon neked ajánlani olyan ruhát, ami az egyéniségedhez, alkatodhoz is illik majd. Nem mindegy, hogy majd feszengve, idegesen állsz az oltár előtt egy olyan ruhában, ami nem is hozzád illik.

A szalonokban rengeteg ruhát lehet találni és megpróbálni, amit szintén rád igazítanak. Próbálj fel minél több ruhát minden stílusban és formában. 

Ezért ne dönts elhamarkodottan. Később meg ne bánd a választásod.


Varratás

Amikor eldöntötted, hogy menyasszonyi ruhádat szakember fogja megvarrni, akkor egyik álmod fog valóra válni. Varratásnál általában konkrét elképzelésekkel fordulnak a menyasszonyok .
 a szakemberhez.

Te kigondolod, vagy kinézed egy újságból, hogy milyen ruhát szeretnél a varrónő pedig megvalósítja álmodat. Ezt akár egy kép alapján is a profik el tudják neked készíteni. Nem beszélve arról, hogy  a menyasszonyi ruhá a te alkatodra készül és a te  egyéniségednek megfelelően fog negvalósulni.

Fontos!

A készítést olyan szakemberre/varrónőre bízd, aki  gyakorlott esküvői ruha készítő. A menyasszonyi ruha varrás különleges technikákat igényelhet. Amennyiben megbízol az adott szakemberben csak akkor vállald a készíttetést. 

Ne rajtad gyakoroljanak.

Bármelyik mellett is döntesz előre tájékozódj az árakról!

Ajánló!

Menyasszonyiruha készítő - Miskolc


Evici -Menyasszonyi ruha, esküvői és alkalmi ruha készítő

Több ruha a galériában található >>>