Esküvők stílusosan

2017.12.27

A provence-i, vintage, rusztikus és klasszikus stílus

A provence-i, vintage és rusztikus stílus téged is fogságába ejtett?

Jó helyen jársz!

​A három stílus nagyon hasonló, mert sok közös vonásuk van. Pajtában, kertben, tóparton, mindenképpen egy természetes közegben zajló esküvői stílus. Mindhárom stílus jellemzője, hogy a régmúlt idők szépségeit, kedvelt tárgyait és hangulatát elevenítik meg. ​​

A provence-i esküvő

A provence-i esküvő lényege, a kifinomult részletekben rejlik, jellemző elemei a levendulában gazdag dekoráció, a század elejét megidéző patinás bútordarabok, mindez csipkével, virágokkal díszítve a lehető legelegánsabb stílusban.

A Provence-i stílus talán legjellegzetesebb vonása a kifinomult tompított színek alkalmazása. Főleg a rózsaszín, kék, zöld és a bordó halvány árnyalatai. Minden szín kicsit fáradt, fakó, szelíd.

Ehhez a stílushoz helyszínnek választhatunk egy borospincét, egy provence-i hangulatú házat, vagy vendéglőt, de jól illik ehhez a stílushoz, ha szabadban tartjuk az esküvőt egy rét vagy mező is.

Vintage stílusú esküvő

A vintage fő jellemzője, hogy régi, és új holmikat kombinál egyedi módon. ​A régies írás, a csipke, a szalag, a gyöngy megadja ennek a stílusnak az alap hangulatát. A tárgyak összhatásukban régiesnek, vagy használtnak tűnnek. 

Az anyagok tekintetében a természetes anyagok, a meleg színű fák, kosarak, cserepek dominálnak. A régi fényképek, grafikák, akvarellek a stílus fontos kiegészítői még.

A vintage esküvőre főleg a klasszikus és romantikus virágok jellemzőek, fehér és halvány, pasztell színekben. Jellemző virágok a hortenzia, a rózsa, szellőrózsa, bazsarózsa, lisyantus, tulipán.

Rusztikus stílusú esküvő

A rusztikus stílus az egyszerűségre és a visszafogott eleganciára törekszik. A dekoráció elengedhetetlen kelléke lámpások, zsákvászon, lelógatott befőttes üvegek, szalmabálák, fa irányítótáblák, virágok, süteményes sarok, amely természetes, mégis igazán hangulatos.

Ez az irányzat a lehető legtermészetesebb a vidéki stílusok között. Rusztikus hangulathoz a színvilág is meglehetősen natúr, egy-egy csepp fehérrel kombinálva igazán különleges összhatást lehet elérni. Inkább egyszínű anyagokat használnak.

A lakástextilekben is megjelenik a durva felület: a lenvászon, az állatszőrök és bőrök, a gyapjú.

Klasszikus esküvő

A klasszikus szó latin eredetű és tökéletességet, kiválót jelent.

Ha klasszikus stílusról beszélünk, a dekorációban a lényeg az egyszerű eleganciában rejlik.

A klasszikus stílus fő színe a fehér és a természet színei. A színeiben jellemzőek még a pasztell árnyalatok, krém, az arany árnyalatai.

A virágok között is a fehér dominál, ilyen pl. a fehér rózsa, liliom, kála, hortenzia és a gyöngyvirág. 

Az ünnepélyességet a templomi szertartás emeli, amely hozzátartozik a klasszikus esküvőkhöz.