Élővirágcsokor vagy örökcsokor?

Te milyen csokrot szeretnél? 

A világon mindenhol az esküvő egyik legfontosabb díszei a virágok.

Minden leendő ara azt szeretné, hogy az övé legyen a világon a legszebb csokor.

A legtöbb menyasszony már talán az eljegyzést követően tudja, hogy milyen lesz a menyasszonyi csokra - hiszen egész életében álmodozik erről a pillanatról és ábrándozik egy-egy esküvői katalógus felett. 
Lássuk milyen menyasszonyi csokor illik hozzád:

  • Magas lányoknak körcsokor: A körcsokor nem ajánlott abroncsos menyasszonyi ruhát viselő ducibb aráknak, annál inkább a magas, vékony hölgyeknek.

  • Cseppforma: Tradicionális forma, jól passzol a lágy esésű, hosszú ruhákhoz. Alacsonyabb menyasszonyokat optikailag magasíthatja, ducikat karcsúsíthatja a csepp formájú csokor.

 

Az internetes közösségi oldalak telis-tele vannak esküvői örökcsokrokkal, élővirágcsokrokkal.

Mégis melyiket válasszuk? 

Választásunkat nagyban befolyásolják elsősorban az anyagiak, majd a színválasztás is.

Az átlagos méretű menyasszonyi csokor ára egy 15.000 forinttól indul, a határ pedig a csillagos ég. Vannak  csodaszép csokrok 15.000 forintért, és 35.000 forintért is.

Véleményem szerint egy menyasszony se akarjon magának "olcsó csokrot". Ez lesz életetek egyik legszebb napja, ne a csokron akarjatok spórolni, hiszen amúgy sem ez a legnagyobb tétel. 

Nagyon sokszor olvasom, hogy a kereső egyén/pár még el sem döntötte, hogy mit szeretne, de nap mint nap találkozom ezekkel a mondatokkal: 

-Olyan szolgáltatót keresek, aki nem horror áron dolgozik. 

De mit jelenthet számukra ez a mondat és mit jelenthet másoknak?  

Ezt én úgy értelmezem: 

Olyan szolgáltatót keresel , aki ne húzzon le titeket, ne kérjel szolgáltatásaiért arany árat pl. egy-egy dekorációért egy-egy csokorért... 

Én úgy gondolom, hogy egy-egy dekorációnak vagy csokornak eszmei értéke van. 

Mit is jelent ez valójában?

Neked is biztos van valami olyan tárgyad, emléked, amit semmi pénzért nem adnál el. Egy-egy általad kigondolt és mások által megvalósított dolognak is van értéke. Számodra mindenképpen, akkor, amikor szembesülsz azzal, hogy ez a te álmod volt és nem adnád senkinek sem. Ez csak a tiéd/tiétek és csak ott és abban az időben és ezt nem veheti el tőletek senki.

Tehát, hogy minek van horror ára, ezt azért gondoljuk át. 

Egy - egy szolgáltató nagyon sokat dolgozik azon, hogy a nagy napotokon minden jól sikerüljön. Lehet, hogy a csokor vagy dekorációs anyag ára a fele lenne, de a megvalósítás, a belefektetett energia, idő, amit a terhetekről levesznek az megfizethetetlen. Amennyiben így is soknak tartod a szolgáltatást, akkor én azt javaslom, hogy vedd meg az alapanyagot és kezd el te elkészíteni. Sokan ilyenkor jönnek rá, hogy ezek a szolgáltatók nem is biztos, hogy sokba kerülnek.

Kérlek titeket, akik ezt az oldalt olvassátok így gondoljátok át a választást is.

De milyen csokrot is válasszunk magunknak és kit is válasszunk? 

Örökcsokor vagy élőcsokor legyen? 

Azzal szerintem mindenki tisztában van , hogy ezeken a közösségi oldalakon a pár ezer forinttól a több ezer forintig is találunk csokrokat. 

A választásunk az nagyban függ attól, hogy ki mennyit szán a menyasszonyi csokrára. 

Milyen az elképzelése? Gömb, vagy cseppalakú?

Fehér vagy piros, rózsaszín, sárga vagy lila? 

Mégis miért érdemes a menyasszonyoknak örökcsokrot választani az élővirágcsokor helyett? Foglaljuk is össze!

Nézzük, melyik mennyibe is kerül és mi szól mellettük vagy ellenük.  

Ezek csak tanácsok , amiket az oldalon látsz, hiszen mindenki el tudja majd ez alapján vagy saját elképzelése alapján dönteni, hogy melyiket válassza.

Élővirágcsokor

Miért válassz vagy ne válassz élővirágcsokrot?

Az év minden szakában megtalálható szinte minden virág. 

Minden virágkereskedő törekszik, arra, hogy minél tartósabb legyen egy élővirágcsokor. Ezért egy csokor ára függ a virág fajtájától, szálszámától, illetve a díszítés minőségétől. Az elegánsabb, díszesebb levelek, szalagok használata növeli a csokrok árát. Így egy igényesebb csokor ára is elérheti a 20000 Ft-ot.

Az élővirág ellen szól, hogy nagyon sérülékenyek - egy véletlen baleset következtében pl. leesik a csokrod - a megálmodott csokrod azonnal tönkre mehet.

A másik érvem, ami szintén negatív és az élővirágcsokor ellen szól az a nyári pollenszezon. Tudjuk, hogy nagyon sokan vannak, akik allergiásak sok virágporra. Lehet, hogy te ezt nem is tudod és olyan virágba választasz bele, ami sorozatos tüsszentést, orrfolyást, viszketést, kiütéseket okozhat nálad. 

Ugye te sem akarod, hogy a nagy napodat egy ilyen reakció elrontsa?

Örökcsokor

Örökcsokrok készülhetnek többféle anyagból pl. habrózsa,selyemrózsa, szaténrózsa, valamint készülhet még papírból, termésekből, fűszernövényből, kagylókból, gyöngyökből vagy akár tollakból is. Ki melyiket válassza ez függ a te izlésedtől és persze a pénztárcádtól is.

Egy habrózsa, selyemrózs, szaténrózsa készítésű menyasszonyi örökcsokor ára 6000 Ft - 30000 Ft-ig is terjedhet. Ez több tényezőtől is függhet.

A természetes hatású csokrok 15000Ft- 35000 Ft-ig is készülhetnek. Vegyünk pl. egy jobb minőségű kagylócsokrot, amit kevesen készítenek és nálunk még nincs elterjedve 25000- 45000 Ft is lehet.

Én magam jobban szeretem a természetes hatás megjelenését egy csokorban pl. szárazvirág, zsákvászon, kagyló stb...

Foglaljuk most össze, hogy miért is válassz örökcsokrot?

  • Mert értéke van. 
  • Mert az élővirág nem biztos, hogy kibírja az esküvő végét, míg az örökcsokrok megmaradnak sok - sok évig örök emlékként a nagy nap után.
  • Mert mindegyik személyre szólóan készül, egyedi és különleges és a Te elképzelésed alapján készül el.
  • Mert az esküvő előtt megkapod, és mégsem hervad el, hanem akár 30 évig is pompázik.
  • Mert a lakásod dísze lehet egy örök életen át.
  • Mert gyermeked/gyermekeid is megcsodálhatják, akár 30 év eltelte után is.

  • #esküvő #menyasszony #menyasszonyi örökcsokor #miért válassz örökcsokrot #örökcsokor #örökcsokor esküvőre #örökcsokor menyasszonynak #örökké tartó csokor 

Egyedi menyasszonyi örökcsokor ajánló!!!

Monik Wedding decoration >>>

Miért válaszd? 

Mert egyedi és különleges. 

Mert természetes anyagokat használ. Választhatsz készcsokrok közül, de meg is rendelheted az ESKÜVŐDRE .

  • menyasszonyi örökcsokrok/koszorúslányoknak csokor/szülőköszöntő csokrok/alkalomra csokrok, nászajándékok, esküvői kiegészítők
A weboldalt szerkesztette Monik Wedding dekoration. Minden jog fenntartva Monik Wedding dekoration számára.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!